Piliç Külbastı

Malzemeler :

  • 4 adet piliç göğsü,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • Yeteri kadar tuz ve biber.

Yapılışı :

Soğan rendelenerek suyu çıkarılır. Yoğurt, soğanın suyu, salça, yağın yarısı, tuz ve karabiber karıştırılarak külbastı sosu hazırlanır. Piliç etleri bu sosa bulanır ve bir süre bekletilir. Hazırlanan piliç etleri tavada zeytinyağı ile pişirilir. Pişen Piliç Külbastı ızgara domates, biber ve pirinç pilavı ile servis edilir.





Sebzeli Piliç Güveç

Malzemeler :

  • 4 adet piliç göğsü,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet soğan,
  • 2 adet patlıcan,
  • 1 adet yeşil çarliston biber,
  • 200 gr. kaşar peyniri,
  • ½ çay bardağı zeytinyağı,
  • yeteri kadar tuz ve biber.

Yapılışı :

Piliç göğüsleri kuşbaşı doğranır. Havuç, kabak, soğan, patlıcan ve biberler küp şeklinde doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. Tavaya zeytinyağı koyularak soğan, biberler ve havuç kavrulmaya başlanır. Kuşbaşı doğranmış piliç göğüsleri ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Son olarak kabak ve patlıcan ilavesinin ardından bir süre daha kavurma işlemine devam edilir. Tuz ve biber ile tatlandırılan sotemiz ocaktan alınır. Dört adet toprak güvece pay edilen sotenin ezerine az zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Daha önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırına konur ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Sebzeli piliç güveci, kızartılmış baharatlı ekmeklerin eşliğinde servis edilir.





Tavuk Salatası

Malzemeler :

  • 5 adet piliç göğsü
  • 5 dal taze kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 4 adet salata yaprağı
  • 10 adet kiraz domates
  • 1 demet fesleğen
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı :

Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin. Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın. Salataları iyice yıkayıp kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabağa alın. Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin. Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin. Fesleğeni blenderda çekin. Kalan malzemeleri de blenderdan geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.


 
Netro Ajans ©2013
tr ing ing ing